Leerlingenraad
Van de leerlingenraad:
- We hebben mee mogen denken over materialen die de Medezeggenschapraad voor de kinderen van onze school aan wil schaffen. We hebben hele leuke dingen uitgekozen. We zijn benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.
- Hebben jullie ideeën voor onderwerpen die wij in de leerlingenraad kunnen bespreken? In de aula van de school staat een ideeënbus. De laatste bijeenkomst hebben we al een aantal van jullie ideeën besproken. Tijdens de volgende maandafsluiting zullen we hier meer over vertellen.
Leerlingeninspraak
Scholen zijn verplicht om een bijdrage te leveren aan actief burgerschap. Middels de leerlingenraad willen wij kinderen dan ook mee laten denken over schoolse zaken. De leerlingenraad is een middel om kinderen actief te laten zijn en ze democratische principes te leren en te laten ervaren. Kinderen hebben invloed op hun omgeving. Hierdoor zullen zij zich meer verantwoordelijk voelen voor zichzelf, de ander en hun omgeving. Wij willen de kinderen helpen bij hun ontwikkeling tot kritische, zelfverantwoordelijke burgers. Kinderen vanaf groep 5 kunnen zitting hebben in de leerlingenraad. De zittingsperiode is in principe 2 jaar. In groep 5 en 7 worden nieuwe verkiezingen gehouden. De leerlingenraad bestaat uit 8 kinderen en vergadert ongeveer 5 keer per jaar met de directeur van de school.
Een aantal keer per jaar houden we ook een leerlingarena. Dit is een gespreksvorm waarbij een aantal kinderen vragen van leerkrachten beantwoorden. Op deze manier willen we de stem van de leerling gebruiken om ons onderwijs inhoudelijk te verbeteren.