De Torelaar sponsort maandelijks twee kinderen
van de Dr.Reijntjesdovenschool in het plaatsje Moratuwa in Sri Lanka.


Sri Lanka heeft oorlog en natuurrampen zoals overstromingen, tsunami's en aardverschuivingen gekend en daardoor was er voor scholing weinig geld beschikbaar. De toekomst voor slechthorende en dove kinderen uit de armste gezinnen was hierdoor onzeker. De dorpsbewoners dachten dat deze kinderen krankzinnig waren of werden aangezien voor geestelijk gehandicapten.

Als gespecialiseerd lerares voor dove kinderen richtte de Nederlandse Tineke de Silva in 1984 de Dr. Reijntjes dovenschool in Sri Lanka op.  De voortgang van de school is geheel afhankelijk van donaties.
Willeke Dirks, leerkracht van De Torelaar is jaren terug op de Dr. Reijntjes dovenschool in Sri Lanka geweest, waar ze had meegewerkt en zelf had gezien dat alle hulp en sponsoring van harte welkom was. Daarom heeft De Torelaar gekozen om twee kinderen te ondersteunen met een maandelijkse bijdrage.
Naast de financiŽle bijdrage maandelijks, vertellen de leerkrachten over de dovenschool en hebben ook alle groepen met regelmaat contact met de school. We kunnen onze vragen over de  school en over het leven daar, aan hen stellen en zij leren van onze gebruiken en manier van leven.  Zo hebben we een fijne samenwerking; zo leren wij veel van hen en zij veel van ons.       
Klik hier voor meer informatie
  
Klik hier voor onze uitwisselingen met de Dovenschool. Elke groep maakt om toerbeurt POST voor hen. Leuk om daarna telkens Post uit Sri Lanka te krijgen! Zo corresponderen wij met elkaar.