Klik op het logo om naar de website te gaan.

Leergeld wil dat alle kinderen meedoen!

Zelf de schoolmaterialen betalen levert vandaag de dag meer en meer problemen op. Ook het kunnen meedoen met sport, schoolexcursie, muziek of dans is ook allang niet altijd meer vanzelfsprekend voor alle kinderen.

Leergeld vindt dat kinderen niet de dupe mogen worden van tekorten in het gezinsbudget en biedt directe hulp. Kinderen mogen niet geremd worden in hun ontwikkeling. Het is zeer belangrijk dat ze meedoen.

Of het nu gaat om het meedoen aan een excursie, sport, school of andere activiteit maakt niet uit! Het gaat om het belang EN de sociale ontwikkeling van het kind.

Als het goed is voor het kind is het ook goed voor de samenleving!

 

Hoe werkt Leergeld?

Een aanvraag indienen kan via de website, per email of telefonisch.
Zodra de aanvraag compleet is, beoordeelt Leergeld binnen ca 3 weken of u in aanmerking komt voor onze hulp.
Het kan zijn, dat uit de aanvraag blijkt dat u in aanmerking komt voor hulp door een andere instantie. Ook in dat geval helpen we u verder.

Om u administratieve rompslomp te besparen betaalt Leergeld geen geld uit als u bij ons een aanvraag doet. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat de school, vereniging of club rechtstreeks worden betaald.

Aanvragen kan via: www.leergeldveldhovendekempen.nl/aanvraag
of per email: info@leergeldveldhovendekempen.nl
U kunt ook bellen met 06 12 88 06 01

 

Veel gestelde vragen:
 

Krijg ik steun van Leergeld?

Als onze toetsing laat zien dat u hulp nodig heeft krijgt u die ook. Deze toetsing doen we bij u thuis. In elk geval is uw kind, of zijn uw kinderen, tussen de 4 en 18 jaar. Als u onvoldoende geld heeft voor bijvoorbeeld schoolgeld, contributie of spullen voor de sportvereniging, krijgt u meestal hulp van Leergeld als uw besteedbaar inkomen in de buurt van het bijstandsniveau komt.

 

Hoe gaat Leergeld om met mijn privacy?

De vrijwilligers van Leergeld zijn getraind in het omgaan met vertrouwelijke gegevens en worden ondersteund met procedures. Uw aanvraag wordt strikt vertrouwelijk behandeld en bij u thuis besproken.

 

Waarom betaalt Leergeld de kosten van school, club, vereniging of activiteit?

Leergeld vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen. Geen kind mag aan de kant blijven staan.
Uw kind ontwikkelt zich niet alleen thuis en op school, ook de buitenschoolse activiteiten leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

 

Krijg ik geld van Leergeld?

Nee, Leergeld stort geen geld op uw rekening. In plaats daarvan hebben wij afspraken met verenigingen, winkels en scholen gemaakt zodat we op die manier ervoor kunnen zorgen dat uw kind weer mee kan doen.

 

Waar komt het geld van Leergeld vandaan?

Leergeld krijgt geld van bedrijven, particulieren, donateurs en sponsors, omdat wij met hun bijdrage kinderen mee laten doen. Ook geven landelijke of regionale fondsen soms geld aan onze stichting. Verder zijn er regelmatig vrijwilligers van Leergeld op pad om geld in te zamelen met diverse soorten van acties. Ook de gemeenten waarin wij actief zijn dragen bij.

 

Waarom geven mensen aan Leergeld?

Mensen geven graag aan Leergeld omdat 100% van het geld dat wordt gedoneerd ten goede komt aan het laten meedoen van de kinderen.

 

Hoe betaalt Leergeld dan haar personeel en kosten?

De vrijwilligers van Leergeld worden NIET betaald voor hun werkzaamheden!
Voor de kosten die we maken vragen we ieder jaar subsidie aan bij de gemeenten in de plaatsen waar we actief zijn.